14°
Петък, 17 Май 2024
Начална страница

ШУМ.БГ

Последни новини от Шумен, България и света

В Мараш дадоха имена на семейство щъркели

Избори 2 в 1

ВМРО Шумен представи кандидатите си за народни представители

Днес, на 16 май, международния ден на светлината, в Шумен бе представена листата на ВМРО – БНД за предстоящите избори за Европейски парламент и за народни представители.

1870 0

Мая Манолова откри офис на “Солидарна България” в Шумен

Водачът на листата на коалиция “Солидарна България” в Шумен Мая Манолова заедно с други кандидати на обединението откри предизборен офис в гр.

4223 0

Николай Денков от Шумен: За 10 месеца с общините тук подписахме 21 проекта за 27,3 млн. лв., а ГЕРБ за 4 г. даде 2.1 млн. лв. за 5 проекта

Доскорошният премиер и водач на листата на ПП-ДБ в Шумен Николай Денков, заедно с двама от лидерите на коалицията Кирил Петков и Атанас Атанасов, проведе открит разговор с шуменци пред пълна зала снощи.

2151 0

Шумен

Осветяват Паметника в лилаво в чест на Шуменския университет

Паметник „Създатели на българската държава“ от 17 до 21 май ще свети в лилаво в чест на Шуменския университет, съобщиха от пресслужбата на ВУЗ-а.

323 4

Отново организират протест в Шумен срещу насилието над животни

Протест срещу насилието над животни ще се проведе на 19 май (неделя) в Шумен. Защитниците на животните ще се съберат пред Съдебната палата в Шумен в 14 ч.

180 1

5 075 пътни нарушения за месец в Шуменско

43 неправоспособни водачи са установени по време на проверки в областта през месец април. Установени са 5 075 нарушения, като най-много са за превишения на скоростта - 1 578.

128 0

България

НСИ: Средният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст през април е 920 лв.

Средният месечен размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст на един пенсионер за месеца е 920,01 лв.

97 2

Вариант 15 се падна на матурата по БЕЛ

В 759 училища и 4185 зали в страната се провежда днес дъжавният зрелостен изпит по български език и литература.

349 1

Барикадиралият се бивш полицай се е предал

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай Венцислав Караджов се е предал доброволно към 5:30 сутринта, съобщиха БНТ и от полицията.

188 0

Свят

Отмина най-дългата досега руска атака в Украйна - повече от 16 часа в Харков

Продължителна въздушна тревога, обявена в голямата част от Харковска област в Североизточна Украйна рано тази сутрин беше отменена, след като представители на местните власти съобщиха за удари, нанесени от руски дронове и предупреждение за ракетна опасност в град Харков, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

156 4

Сестрата на Ким Чен-ун отрече Северна Корея да доставя оръжия на Русия

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун отрече Пхенян да доставя оръжия на Русия, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейската информационна агенция КЦТА.

144 0

Молдовският парламент гласува за произвеждане на референдум за ЕС и президентски избори на 20 октомври

Парламентът на бившата съветска република Молдова днес гласува за произвеждане на референдум за членството в ЕС едновременно с президентските избори на 20 октомври, предаде Ройтерс.

200 1

Спорт

Барса се разходи за победа над последния, изглежда ще спечели сребърните медали

Барселона постигна очакван и напълно безпроблемен успех с 2:0 над последния в класирането Алмерия. Каталунците, за които единствената утеха до края на сезона могат да бъдат сребърните медали в Ла Лига, направиха решителна крачка към спечелването им без да се налага да полагат огромни усилия.

70 0

Дидие Дешан обяви състава на Франция за Евро 2024, Канте е в списъка

Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан обяви състав от 25 играчи за предстоящото Европейско първенство в Германия.

117 0

Чилиецът Николас Хари отстрани Стефанос Циципас и ще играе на полуфиналите на турнира по тенис в Рим

Шестият поставен Стефанос Циципас (Гърция) отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис на клей кортове от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим.

98 0

Любопитно

Обвиняват Анджелина Джоли, че умишлено саботира връзката на Брад с децата им

Анджелина Джоли е обвинена, че се опитва да саботира и буквално да отрови връзката на децата си с Брад Пит, като им е казвала да избягват баща си по време на определените му от съда срещи.

84 0

Проучване разкрива историята и океанските пътешествия на дървото баобаб

Проучване разкрива историята и океанските пътешествия на забележителното дърво баобаб, предаде Ройтерс.

136 1

Учени откриха пресъхнал ръкав на река Нил в Египет

Учените откриха древен ръкав на Нил, който сега е пресъхнал, но е преминавал покрай тридесет пирамиди в Древен Египет, включително и тези в Гиза, предаде АФП.

237 0

Шумна пощ@

Състоянието на улица "Люлин"

Здравейте! Пиша ви отново! Писах ви преди 6-7 години за улица Люлин, кв. Дивдядово. След подадения сигнал, имаше реакция от общината.

5212 7

Бездомни кучета нападат хора край село Драгоево

На 1.02.2024 на изхода на Драгоево по посока на Велики Преслав бях нападнат от глутница едри агресивни кучета, три бели, едно кафяво, едно черно, които се опитаха да ме съборят.

9859 32

Безобразие при ремонта на ул. Червени ескадрони

Здравейте, искам да сигнализирам за безобразието при изготвянето на проекта за ремонт на ул. "Червени ескадрони", в участъка между улиците "Свобода" и "Правда".

16389 27

Новият вино бар в Шумен WINE BAR & COFFEE: Експлозия на сетивата във всяка глътка

Напитката на боговете вече си има свой дом в Шумен. Мястото е WINE BAR & COFFEE – новооткритият вино бар, който очарова сетивата с първокласна селекция вина на достъпни цени.

8687 0

Този сайт използва бисквитки